vineri, 15 iunie 2018

Baletul este ideal si pentru cei mici


Fiecare copil alege sa se manifeste intr-un mod diferit, iar din acest motiv este important ca parintii sa acorde o atentie sporita preferintelor acestora. Plini de energie, de multe ori cei mici au probleme in a o doza sau o consuma, astfel ca cine se inscrie la balet se poate bucura de o multime de beneficii. Impreuna vom descoperi cele mai importante plusuri pentru acestia daca se inscriu la cursuri pentru copii, de la intelegerea muzicii si ritmului, pana la imbunatatirea capacitatii de concentrare si castigarea la capitolele agilitate si putere fizica.

Cu toate ca la prima vedere nu pare, baletul este o forma de dans foarte intensa, motiv pentru care acesta ii ajuta pe cei mici din mai multe puncte de vedere, unul dintre principalele avantaje fiind adoptarea unei pozitii corecte a spatelui, in caz contrar exista riscul de dezvoltare a mai multor probleme. Diferite miscari combinate, printre care saritul sau statul intr-un picior duc la cresterea ritmului cardiac, ocazie cu care se asigura sanatatea inimii, dar se imbunateste si rezistenta la efort.
In schimb, totul nu se rezuma numai la sanatatea fizica, ci si cea mentala si emotionala in cazul adultilor, dar in special a copiilor. Acest sport este ideal pentru cresterea increderii in fortele proprii, astfel ca oricine va ajunge sa se simta mult mai bine in pielea sa, avand capacitatea de a depasi orice obstacol al vietii. Nu trebuie omis nici faptul ca prin intermediul baletului oricine va ajunge sa se relaxeze si sa isi foloseasca energia intr-un mod productiv.

Copiii intotdeauna isi doresc sa isi faca cunostinte si prieteni noi, si, din nou, baletul reprezinta o buna solutie in acest sens, ocazie cu care isi pot dezvolta si abilitatile de socializare. Acest sport este complet, astfel ca este ideal intrucat ii invata pe cursanti mai multe despre comunicare, munca de echipa, incredere si cooperare. Cei mai timizi copii pot incerca baletul si, cu siguranta, in timp vor ajunge sa lege noi prietenii si sa isi depaseasca orice frica, in special cea comuna, de a vorbi in fata unei multimi.

Baletul este un sport care combina miscarea, cu muzica si performanta, astfel ca orice cursant ajunge sa se dezvolte din mai multe puncte de vedere. Nu numai ca cei mici ajung sa invete mai multe despre muzica, ci se vor bucura de plusuri si la capitolul memorie, invatare si atentie, asa ca este ideal sa alegi cursuri pentru copii.

Fie ca vor practica sportul in timpul liber, fie pe durata verii, cei mici se vor bucura de nenumarate avantaje, iar o varsta optima pentru a debuta in acest sport este de 5 ani, cu toate ca nu sunt impuse limite stricte de varsta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu