luni, 13 noiembrie 2017

Ce nu trebuie sa ratezi din Mallorca


Fie ca te relaxezi pe plajele cu nisip auriu, fie ca vizitezi satele medievale, Mallorca este o destinatie foarte populara a Spaniei, care asigura cele mai bune conditii pentru turisti din toate colturile lumii. Insula este foarte linistita si este inconjurata de marea Mediterana, astfel ca atmosfera este specifica acesteia, cu portocali si maslini care puncteaza dealurile din apropierea punctelor de interes si peisaje nemaipomenite. Chiar daca principala influenta este, bineinteles cea spaniola, turistii vor putea observa si atingerea araba si romana, intrucat insula are o istorie foarte bogata.

Plaja Magaluf
Aceasta plaja este ideala pentru tineri, dar si pentru familiile cu copii, intrucat asigura conditii optime pentru ambele parti. Lunile si august sunt cele mai populare, insa cei care isi doresc sa evite aglomeratia specifica acestora, pot alege sa vina in extrasezon cand tarifele sunt si mai accesibile.

Capul Formentor
Acesta reprezinta cel mai nordic punct din Mallorca, iar aici a fost ridicat in anul 1863 un far care marcheaza sfarsitul unui drum serpuit, ideal de parcurs de catre pasionatii de masini. Varful se ridica pana la 400 de metri inaltime, iar vederile sunt impresionante, motiv pentru care cei aleg bilete avion Mallorca nu au cum sa rateze acest loc. Totodata, aici se gaseste si cea mai putin accesibila plaja din Mallorca unde e gazduit si un hotel de lux, care a fost ridicat la sfarsitul anilor ’20.

Valldemossa
Acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale insulei, care se lauda cu stradute inguste din piatra cubica, unde se poate ajunge cu masina sau bicicleta si care sunt flancate de case cu o arhitectura specifica zonei, iar imagini cu ocrotitorul orasului, Sf. Catalina, infrumuseteaza multe din usile caselor. De asemenea, cine alege bilete avion Mallorca trebuie sa viziteze manastirea ridicata in secolul al 13-lea, care reprezinta un adevarat simbol al orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu