joi, 10 octombrie 2019

Am aflat cum pot scapa de cosuri


Una dintre cele frecvente afectiuni dermatologice este acneea care este favorizata de factorii nocivi din mediu si de ritmul alert de viata.

DoctorMit defineste acneea ca fiind o afectiune inflamatorie cauzata de foliculul sebaceu care infunda porii pielii cu sebum si astfel este favorizata aparitia bacteriilor. Organismul se apara de microbi prin inflamarea zonei, urmata de inrosirea pielii.

Acneea este provocata de schimbarile hormonale si apare sub diferite forme, de la mici puncte inflamate, care poarta denumirea de cosuri si pana la pustule sau noduli. In cazul in care boala nu este tratata poate duce la aparitia cicatricilor, provocand astfel scaderea respectului de sine.

Ambele sexe se pot confrunta cu aceasta afectiune, care poarta numele si de acnee vulgara. Blocarea porilor duce la imposibilitatea pielii de a elimina toxinele produse de glandele sebacee si la multiplicarea bacteriilor in profunzimea pielii. Majoritatea persoanelor se confrunta cu acnee la pubertate. La barbati, boala poate capata o forma mai grava, fiind o consecinta a hipersecretiei de hormoni androgeni.

Bogdan Ivanescu de la DoctorMit ne recomanda sa mergem la medicul specialist dermatolog deoarece numai un tratament personalizat poate ajuta la eliminarea acneei. Cele mai frecvente forme de acnee sunt:

-acneea vulgara care se manifesta prin obturarea canalelor sebacee cu praf, murdarie, sebum si care poate duce la inflamarea zonelor respective;
-acneea juvenila este cea mai frecventa forma de acnee, cel mai mare procent de tineri confruntandu-se cu ea. Aceasta forma este determinata de schimbarile hormonale si de stilul haotic specifice varstei. Se manifesta prin aparitia de puncte negre sau albe de grasime si uneori chiar chisturi. In cazul in care stoarcem cosurile, exista un risc de formare al cicatricilor;
-acneea rozacee, se manifesta sub forma de roseata, cosuri sau iritatii pe nas, pometi, barbie si frunte, si apare la persoanele cu varsta de peste 30 ani si mai ales la femei. Daca nu este tratata la timp, acneea poate determina aparitia unor noduli inestetici atat la nivelul fetei, cat si al ochilor. Aceasta este favorizata de expunerea la soare, de consumul de produse si bauturi ce contin cofeina, de consumul de alcool si alimente condimentate, de stres, de baile fierbinti, de ger si de efort fizic;
-acneea chistica este o forma severa a acneei vulgare, care este dificil de tratat din cauza profunzimii afectiunii cutanate. Apare sub forma unor eruptii inflamate si extinse. Nodulii sunt tari, durerosi la atingere si dezvoltati subcutanat. Printre cauzele aparitiei se numara dereglarile hormonale de la pubertate cand este secretat in exces sebum.

Bogdan Ivanescu de la DoctorMit ne recomanda urmatoarele tipuri de tratament pentru acnee:
-tratamente moderne, noninvazive si terapii nedureroase
-tratamente naturiste pentru acnee
-tratament antiacneic cu antibiotice
-tratarea acneei prin diete
-tratamente pentru cosuri cu produse cosmetice
-tratamente pentru acnee cu masti de fata
-tratamente cu ceaiuri si infuzii de plante
-tratament cu uleiuri si creme cosmetice

Afla mai multe despre acnee din urmatorul videoclip:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu